Olio Extravergine di Oliva Siciliano Biologico
L'olio Angimbe è un olio extravergine di oliva biologico siciliano prodotto con olive di altissima qualità, secondo una tradizione millenaria.
OLIO BIOLOGICO SICILIANO
AN EXPLOSION OF FLAVOURS
Our aim consists in contributing in the consolidation and diffusion of extra virgin olive oil in its excellent nutraceutical and organoleptic properties, enhancing the territory and preserving the landscape and the nature. In fact, our products are distinguished by a more than an excellent ability to exalt flavours and leave a fruity aftertaste.
LE NOSTRE VARIETÀ DI OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA
Acquistando online una bottiglia di olio di oliva extravergine Angimbe, riceverai a casa un prodotto davvero speciale e artigianale. Inoltre, sostieni una piccola azienda che si è data un grande obiettivo: produrre non un semplice olio bio, bensì il miglior olio extravergine siciliano.
OLIO-N-TONE
AT THE SERVICE OF EXCELLENCE
N-Tone is a prestigious monocultivar Nocellara del Belice oil, with an evergreen colour and a perfect harmony of spicy, bitter and floral.
It is the ideal choice for those in search of sophisticated cuisine and a top quality product for their customers.
.NATURES BIO OIL
IMPERATIVE ON THE TABLE
Produced from the union of Cerasuola, Nocellara and Biancolilla del Belice olives. Our olive oil excels for its effectiveness in exalting and enhancing raw or cooked food accompanied by it.
NATURES BIO OIL
BOTTIGLIE DI DESIGN
Il gusto travolgente dell'olio di oliva Siciliano firmato Angimbe, unito a una bottiglia dal design elegante e dall'etichetta personalizzabile, lasceranno un gustoso ricordo del tuo evento ai tuoi invitati.
PIÙ CHE UN OLIO BIO, UN OLIO SPECIALE
Angimbe è un'azienda agricola bio-etica a conduzione familiare che produce olio d'oliva da 4 generazioni; la nostra dedizione per il rispetto della natura e della tradizione si manifesta in ogni singola bottiglia.
OUR LAND
A NATURAL RESERVE
Our olive farm is located in the natural cork oak forest reserve of Angimbé.
The uncontaminated and protected territory allows us to offer a 100% natural oil, free from any environmental contamination.
.A LAND FAMOUS FOR THOUSANDS YEARS
We keep alive the millenary culture of olive oil in the Trapani district.
8th century a.d.
The first oil cultivations
The earliest olive cultivations in the western part of Sicily can be traced back to the period of Phoenician domination, an age when the region became an essential point in the routes of navigators of that time.
7th century b.c. - 5th century a.d.
A land with a great potential
In this period, the greeks for first, and the romans later, having understood the potential of the Sicilian soil and climate, carried on the cultivation of olives.
15th Century a.d.
Oil requirements increments
In the Trapani area, there was a growth in the production of olive oil following a strong migration of Jews to Trapani. This increased the oil requirement, considering the importance of this product in religious celebrations, but also for Jewish cuisine.
18th Century a.d.
The olive cultivation explodes
The Bourbons exploited the rich soil and olive groves to create an economic restart of the area. Historical material of that time attests, the massive deployment of resources to revitalise oil production, that are still there today and which were planted from Spanish.
Today
Production of excellent quality of oil
Thanks to the protected, uncontaminated territory, recognised with the Valli Trapanesi DOP, the land provides oil with refined quality and 100% natural.
AN OIL WITHOUT DEFECTS
ANALYSES IN FULL VIEW
We monitor and analyse our oils to ensure a healty and free defects product. We believe in transparency, that is why we make the analysis results available to the consumer, which reveals the physical and chemical characteristics of the oil.
RICETTE CON L'OLIO DI SICILIA
IN CUCINA CON ANGIMBE
L'Olio di Angimbe eccelle per la capacità con cui riesce a far esaltare il sapore sia del cibo crudo che di quello cotto.
Clicca sul link per scoprire alcune delle nostre deliziose ricette, che si sposano alla grande con il nostro olio extravergine biologico siciliano, composto da un prezioso blend di olive di Nocellara, Biancolilla e Cerasuola.
Curiosità, Notizie e Ricette a base di Olio Extravergine di Oliva dal Nostro Blog:
Sorprendi i tuoi ospiti con i Biscotti di Natale con frolla all'olio Angimbe! Quest'anno, festeggia il Natale con dei deliziosi biscotti all’olio di oliva! Perfetti da regalare o da gustare in famiglia, sia ...
Read moreTi stai chiedendo come cuocere e condire i carciofi bolliti? Stupisci tutti con un mix perfetto di sapori delicati e decisi, in un piatto elegante ma semplice da preparare!
Read moreScopri il numero ideale di confetti per matrimoni, battesimi e lauree, con suggerimenti su confezionamento, conservazione e bomboniere originali
Read moreVideo ricetta su come fare la Vellutata di Zucca. Una variante moderna di una ricetta tradizionale, arricchita con funghi, parika e olio EVO Angimbe
Read moreRegalare olio a Natale è un segno di attenzione verso l’utilità e la sostenibilità. Scopri i regali utili ed ecologici di Angimbe per Natale 2024
Read moreRicetta Originale della Bruschetta al Pomodoro e Varianti Sfiziose. Segui i nostri consigli per delle bruschette Saporite, Facili e Veloci!
Read moreCome preparare la Caprese Mozzarella e Pomodoro, la Ricetta Originale e alcune Varianti Gourmet
Read moreScegli le bottiglie di design di olio biologico Angimbe come Bomboniere per una Laurea, un Battesimo o Matrimonio di Lusso!
Read moreIl pesto alla genovese al basilico è una ricetta semplice e fresca, perfetta per l'estate ma godibile durante tutto l'anno! Con pochi ingredienti di alta qualità e l'aiuto di un frullatore, potrai preparare in pochi minuti un condimento gustoso e autentico.
Read moreScegli le bomboniere gastronomiche personalizzate di Angimbe come idea regalo aziendale originale che sarà sicuramente apprezzata dai tuoi clienti e partner
Read moreTutto ciò che c'è da sapere per assaggiare l'olio sul pane: ricette tradizionali e moderne che ne esaltano le qualità. Potere della semplicità in cucina!
Read moreIdee per Bomboniere Originali per Matrimonio, Comunione, Cresima, Laurea o altri eventi
Read moreThe good shelf life of Extra Virgin Olive Oil in cans depends above all on consumers' choices!
Read moreSlow Food's 2024 edition of the guide to extra virgin olive oils now also includes Angimbe Natures-Bio oil
Read moreAngimbe Oil was included in the Bibenda Oli 2024 guide, edited by the Italian Sommelier Foundation, with the rating of 4 drops of gold!
Read more